A képzés 6 videót tartalmaz

Mi a jóga? Webinárium

A jóga történetével és filozófiával foglalkozó 6 alkalmas előadás-sorozat. Gergő 20 éve oktat jógát, képviselője az advaita védánta filozófia élő hagyományának, és a SOAS University of London hatha jóga kutatási projekt követője.

Elérhető a következő csomagokban:

Havi előfizetés

3 500 FT

Korlátlan hozzáférés

Több eszközön

30 napig

Megújuló

Bármikor lemondható

Éves előfizetés

35 000 FT

Korlátlan hozzáférés

Több eszközön

365 napig

Megújuló

Bármikor lemondható

Mi a jóga? Zoom meeting

3 500 FT

Interaktív

60 perc

1. Intro - miért kell beszélnünk a jógáról?

A modern jógától az egyetemes bölcseletig: hitek és tévhitek, tradíció vs tudomány. A beszélgetés-sorozat bevezető alkalmán regisztráció nélkül is részt vehetsz.

Németh Gergő

60 perc

2. Kezdetek - az ébredő erő

Az előző alkalommal a jelenből indultunk ki és próbáltunk ránézni, mi a jóga most. A második alkalommal visszatekintünk a távoli múltba - a Harappa kultúrától a védikus hagyományokig. 

Németh Gergő

60 perc

3. Az első jógik - az ősi hippik

A védikus kultúrával párhuzamosan alakult ki a sramana-mozgalom, és amit ma jógaként gyakorlunk, jelentős részben innen eredeztethető.

Németh Gergő

60 perc

4. A legfontosabb szöveg: Jóga szútrák

Mit kell feltétlenül tudnod Patandzsali Jóga-szútráiról?  Az előadáson kísérletet teszünk arra, hogy egy órában izgalmasan összefoglaljuk a lényegét ennek a mély tudást hordozó szövegnek.

Németh Gergő

60 perc

5. Hatha - a testet öltött jóga

Hatha jóga minden olyan gyakorlás, ami mozgást tartalmaz, bár eredetileg a hangsúly a légző és tisztító gyakorlatokon volt. Az előadáson áttekintjük a fontosabb hatha szövegeket, és hogy ezekből milyen tanulságok szűrhetők le.

Németh Gergő

60 perc

6. A jóga ma - hogyan alakult ki a modern jóga?

Amit ma Nyugaton jógaként gyakorlunk, jelentősen különbözik a tradicionális jógától. Ahhoz, hogy megérthessük a saját gyakorlásunk rövid- és hosszútávú céljait, látnunk kell a jelenleg is zajló folyamatokat.

Németh Gergő